Svět myslivosti – Hlavní zprávy
- Slovensko potvrdilo výskyt myxomatózy u zajíců v regionech západního a jižního Slovenska. Ministr zemědělství Richard Takáč 22. října novinářům řekl, že onemocnění bylo do země zavlečeno z Česka. České úřady dříve v letošním roce zjistily tuto agresivní chorobu, která ohrožuje populace zajíců a králíků, na jihu Moravy.
- V Národním zemědělském muzeu v Praze se 21. října uskutečnila konference a slavnostní vyhlášení 1. ročníku soutěže „Myslivci pro přírodu“, kterou pořádá Českomoravská myslivecká jednota (ČMMJ). Soutěž, jejímž cílem je ocenit a podpořit aktivní roli myslivců v ochraně přírody a krajiny, vyzdvihla řadu inspirativních projektů.
- K 20. říjnu se ředitelem odboru státní správy myslivosti a rybářství, spadajícího pod Sekci lesního hospodářství Ministerstva zemědělství (MZe), stal Ing. Eduard Levý. Ve výběrovém řízení uspěl díky své bohaté profesní dráze i odborné vizi pro rozvoj oboru.
- V sobotu 18. října se na hradě Raudonė v litevském okrese Jurbarkas konal 26. ročník Mistrovství Evropy ve vábení jelenů. V silné konkurenci družstev z 12 států obsadil český tým tvořený Janem Brtníkem, Tomášem Třeským a Janem Petrem první místo a Tomáš Třeský se stal po napínavém rozstřelu vicemistrem Evropy.
- Mladého rysího samce zaznamenaly na jaře a v létě fotopasti v CHKO Brdy. Nový výskyt rysa tam byl potvrzen po čtyřech letech. Při hledání nového teritoria jsou rysí kocouři schopni ujít trasu i více než 150 kilometrů vzdušnou čarou. Cestu jim ale komplikují migrační bariéry, jako jsou silnice, železnice či zástavba.
Svět myslivosti – návrat velkých šelem
Chyba RSS: A feed could not be found at `http://www.svetmyslivosti.cz/navrat-velkych-selem?format=feed&type=rss`; the status code is `200` and content-type is `text/html; charset=utf-8`
Svět myslivosti – speciality ze zvěřiny
- 800 g jelení plece bez kosti, 300 g čerstvých lesních hub, 1 šalotka, 300 ml zvěřinového vývaru, 200 ml smetany na vaření, 150 ml bílého vína, 1 žloutek, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, jemně mleté koření na zvěřinu, sůl
- 900 g zralých rajčat, 200 g grilované zvěřiny, 1 červená chilli paprička, 1 šalotka, 4 stroužky česneku, 500 ml zvěřinového vývaru, 150 ml smetany na vaření, 3 lžíce olivového oleje, snítka citronového tymiánu a bazalky, třtinový cukr, čerstvě mletý citronový pepř, sůl
- na biftečky: 600 g mleté srnčí zvěřiny, 1 šalotka, stroužek česneku, hrst nasekané čerstvé petrželky, 2 lžíce citronové šťávy, drcený kmín, chilli, mletá skořice, mletý černý pepř, sůlna jogurtový dip: 150 g řeckého jogurtu, 150 g salátové okurky, stroužek česneku, lžíce citronové šťávy, lžíce olivového oleje, lžíce nasekané čerstvé máty, mletý bílý pepř, sůl na […]
- 600 g hřbetu z divočáka bez kosti, 2 lžíce olivového oleje, grilovací koření, sůlna kukuřici: 400 g předvařené kukuřice (2 klasy), 200 ml 33% smetany, 50 g parmazánu, lžíce olivového oleje, sůldalší suroviny: 300 g těstovin farfalle, 8 plátků anglické slaniny, čerstvé bylinky
- 500 g mleté srnčí zvěřiny, 400 g sterilovaných drcených rajčat, 100 g zelených oliv bez pecek, 80 g sušených brusinek, 1 syrová červená paprika, 1 šalotka, 3 stroužky česneku, 100 ml suchého bílého vína, 2 lžíce olivového oleje, lžíce worcesterské omáčky, lžíce rajského protlaku, 1/2 lžičky mletého koření na zvěřinu, 1/2 lžičky drceného kmínu, sůl
Svět myslivosti – Testy lovecké výzbroje
Chyba RSS: A feed could not be found at `http://www.svetmyslivosti.cz/testy-lovecke-vyzbroje-a-vystroje?format=feed&type=rss`; the status code is `200` and content-type is `text/html; charset=utf-8`
Časopis Myslivost
- Jedenáctiletý a mimořádně intelektově nadaný Eliáš Drenčko z Mostu oslovil svými přednáškami o myslivosti již přes tisíc posluchačů
- 55. ročník Národního finále soutěže Zlatá srnčí trofej, kat. B, Křivoklát – Písky
- Proč učit venku?
- Učení v největší učebně, a to v přírodě
- Dvacet let je v životě lidském pouhopouhý okamžik. Střípek. Nicméně ne vždy tomu musí být tak. Těch dvacet let se dá prožít mimořádně aktivně, plnohodnotně, a přidat k nim ještě další léta, která se několika-násobně zhodnotí v mimořádný čas s úžasnou přidanou hodnotou. Nějak tak před právě oněmi dvěma desetiletími uvažovala MUDr. Ludmila Vondráčková, lékařka […]