Novinky z myslivosti

Svět myslivosti – Hlavní zprávy

  • Využili jsme návštěvy Diany Šeplavé, majitelky firmy Rembrandt, s. r. o., u nás v redakci a zeptali jsme se, jak probíhají přípravy letošního koncertu S myslivci do Betléma, jehož je Svět myslivosti mediálním partnerem. Akce se koná 30. listopadu v Betlémské kapli v Praze.
  • Státní veterinární správa (SVS) v uplynulých dnech potvrdila výskyt myxomatózy zajíců polních v honitbách dalších dvou krajů České republiky, a to v Olomouckém a Zlínském. 
  • Ve dnech 5.–9. listopadu pořádá Českomoravský klub chovatelů barvářů na Lesním závodu Kladská 39. ročník mezinárodního setkání ISHV – Suche. Klub srdečně zve všechny příznivce barvářů, práce na stopě a lovecké kynologie na jedinečnou událost, která se poprvé koná v Česku.
  • Na jednání volebního sboru zástupců Českomoravské myslivecké jednoty, které se konalo dnes v Praze, bylo zvoleno předsednictvo organizace na příštích pět let. 
  • Slovensko potvrdilo výskyt myxomatózy u zajíců v regionech západního a jižního Slovenska. Ministr zemědělství Richard Takáč 22. října novinářům řekl, že onemocnění bylo do země zavlečeno z Česka. České úřady dříve v letošním roce zjistily tuto agresivní chorobu, která ohrožuje populace zajíců a králíků, na jihu Moravy. 

Svět myslivosti – návrat velkých šelem

Chyba RSS: A feed could not be found at `http://www.svetmyslivosti.cz/navrat-velkych-selem?format=feed&type=rss`; the status code is `200` and content-type is `text/html; charset=utf-8`

Svět myslivosti – speciality ze zvěřiny

  • 800 g plece z divočáka bez kosti, 3 velké červené cibule, 2 stroužky česneku, 1 citron, 2 lžíce medové hořčice, lžíce třtinového cukru, olivový olej, zvěřinový vývar, mletý citronový pepř, sůl
  • 800 g jelení plece bez kosti, 300 g čerstvých lesních hub, 1 šalotka, 300 ml zvěřinového vývaru, 200 ml smetany na vaření, 150 ml bílého vína, 1 žloutek, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, jemně mleté koření na zvěřinu, sůl
  • 900 g zralých rajčat, 200 g grilované zvěřiny, 1 červená chilli paprička, 1 šalotka, 4 stroužky česneku, 500 ml zvěřinového vývaru, 150 ml smetany na vaření, 3 lžíce olivového oleje, snítka citronového tymiánu a bazalky, třtinový cukr, čerstvě mletý citronový pepř, sůl
  • na biftečky: 600 g mleté srnčí zvěřiny, 1 šalotka, stroužek česneku, hrst nasekané čerstvé petrželky, 2 lžíce citronové šťávy, drcený kmín, chilli, mletá skořice, mletý černý pepř, sůlna jogurtový dip: 150 g řeckého jogurtu, 150 g salátové okurky, stroužek česneku, lžíce citronové šťávy, lžíce olivového oleje, lžíce nasekané čerstvé máty, mletý bílý pepř, sůl na […]
  • 600 g hřbetu z divočáka bez kosti, 2 lžíce olivového oleje, grilovací koření, sůlna kukuřici: 400 g předvařené kukuřice (2 klasy), 200 ml 33% smetany, 50 g parmazánu, lžíce olivového oleje, sůldalší suroviny: 300 g těstovin farfalle, 8 plátků anglické slaniny, čerstvé bylinky

Svět myslivosti – Testy lovecké výzbroje

Chyba RSS: A feed could not be found at `http://www.svetmyslivosti.cz/testy-lovecke-vyzbroje-a-vystroje?format=feed&type=rss`; the status code is `200` and content-type is `text/html; charset=utf-8`

Časopis Myslivost

  • Jak přežít pubertu?
  • Jihočeský Staňkov je dnes vyhledávanou turistickou destinací. Břeh Staňkovského rybníka lemují kempy, část pak tvoří státní hranici s Rakouskem. Také přilehlé lesy tu mají svou dlouhou historii. Svědčí o tom řada historických artefaktů, na které v nich pozorný návštěvník narazí. A jistě zaujme i jedno zastavení se sv. Hubertem, které vzniklo docela nedávno.
  • Jak na to, pojďme společně krok za krokem. Část 11. Mění se děti nebo my?
  • Pokud jste někdy stáli ve zverimexu, obklopeni pískajícími hračkami a barevnými míčky na zabavení, a přemýšleli, zda nezanedbáváte svého loveckého psa, nejste sami. Tento tichý pocit viny vás přepadne, když vidíte, jak všichni na internetu mluví o lízacích podložkách, čichacích dečkách a zamrazených kousátcích. Ptáte se, zda život vašeho psa není trochu příliš obyčejný, zda byste mu taky neměli […]
  • – top produkt z oblasti termovizních zaměřovačů